marryWelkom,
Ik wil mijzelf even aan je voorstellen. Mijn naam is Marry Oltmans. Ik ben de trotse moeder van inmiddels 4 volwassen dochters.
Als klein meisje konden pijn en verdriet van andere mensen mij zeer raken. Ik ben er toen achter gekomen dat ik het leed in de wereld wilde verzachten door mensen te helpen. Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik daarom verpleegkundige geworden. Ik merkte tijdens mijn werk dat niet alleen het lichamelijke, maar ook het mentale en emotionele welzijn van de zieke mens mijn belangstelling had.

Na mijn tweede zwangerschap kon ik mijn beroep niet meer uitoefenen. Ik viel in een groot, zwart gat. De lichamelijke en psychische gezondheidsklachten, die ik ervaarde, brachten mij ertoe om op zoek te gaan naar de oorzaken, maar ook naar oplossingen van die klachten. Deze zoektocht heeft mijn interesse gewekt om op een andere manier met gezondheid om te gaan.

De levenservaringen die ik toen heb opgedaan vormden voor mij de basis tot verdere verdieping. Zo heb ik mij verdiept in massage om de fysieke kant van het mens-zijn te onderzoeken en te ervaren. De opleiding tot Hermiaans psychotherapeut is mijn ingang geweest voor het onderzoeken en oplossen van problemen van mentale en emotionele aard. Uit eigen ervaring heb ik geleerd en ontdekt dat lichaam en ziel verbonden zijn met elkaar en invloed op elkaar uitoefenen.

Mede door mijn opleidingen en cursussen heb ik meer zelfkennis opgedaan en ben mij bewuster geworden van de dingen die zich in mij afspelen. Ik heb kwaliteiten in mijzelf kunnen ontwikkelen zoals inlevingsvermogen, goed kunnen luisteren, mededogen, begrip en onbevooroordeeld kunnen zijn. Kwaliteiten die je als therapeut goed kunt gebruiken.

Mijn verbondenheid met de Indiaanse cultuur heeft mij laten herontdekken wat ik eigenlijk al heel lang voel, namelijk liefde en respect voor mensen, dieren, natuur, de wereld en de kosmos. Ik ervaar dat we allemaal deel uitmaken van een groter geheel. Hierdoor is ook mijn verbinding en interesse met het sjamanisme gegroeid.

En van mijn persoonlijke doelen is als een geheeld mens door het leven te gaan. Het gaat er mij om te ontdekken wie ik werkelijk ben, met alle kwaliteiten die in mij zitten. En die kwaliteiten verder te mogen ontwikkelen en uit te dragen. Mijn liefde voor theater en het actief deelnemen daaraan hebben mij geleerd mezelf aan de buitenwereld te laten zien. Het is een bron van creativiteit en vreugde geworden.
Alles bij elkaar maakt het mij tot de mens die ik nu ben.

Door middel van deze praktijk wil ik je met liefde helpen en begeleiden op weg naar zelfkennis, bewustwording en heelwording, zodat jij voor jezelf kunt ontdekken wat belangrijk is voor jou.
Ik hoop dat ik door mijn werk en de mens die ik ben een stukje kan bijdragen aan de heling van onze wereld.

Opleidingen en cursussen:

  • Diploma Mindfulness, Hypnos Bussum (2017)
  • Diploma Psycho-oncologie, Hypnos Bussum (2016)
  • HBO-Diploma Medische en Psychosociale Basiskennis, Opleidingsinstituut Con Amore, Bergen (2013)
  • Triggerpoint therapie, ATS opleidingen (2010)
  • Hot stone massage, De Distilleerderij, Middenmeer (2007 en 2008).
  • Diploma Hermiaanse Psychotherapie, Krommenie (2004).
  • Aromatherapie, De Distilleerderij, Middenmeer (2001 en 2004).
  • Aromatherapie, ATS opleidingen (2000).
  • Diploma ontspanningsmassage, ATS opleidingen (1997, 1998, 1999)
  • Diploma A-Verpleegkundige, Alkmaar.